Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Словаччині українські студенти проводять археологічні розкопки у городищі слов’ян ІХ ст

02 липня, 16:02
Фото: uzhgorod.net.ua

Однією з родзинок підготовки спеціалістів-істориків УжНУ є щорічна археологічна практика. Традиційно першокурсники проходять її на пам’ятках області, але торік вперше поїхали на розкопки за кордон.

Цьогоріч група сміливців спеціальностей «Історія та археологія» і «Середня освіта (історія)» на чолі з доцентом Ігорем Прохненком вирішила продовжити започатковану традицію, передає видання ужгородських новин uzhgorod.net.ua.

На запрошення заступника директора Інституту археології Словацької академії наук Карла Пієти приїхали  до сусідньої держави. Практика відбувається у селі Бойна, де майбутні археологи розкопують городище слов’ян ІХ ст.

Незабутньою виявилася екскурсія до місцевого археологічного музею, гідом якої був сам керівник експедиції. Він ознайомив молодь з найкращими експонатами. Сподіваємося, що й наші знахідки опиняться на полицях цього закладу.

Робота роботою, але й відпочинок ніхто не скасовував – тож у вільні від розкопок дні студенти подорожують Європою. Враження від практики вирішили доповнити насиченими вихідними у двох європейських столицях – Відні та Братиславі, а також у таких великих словацьких містах, як Кошиці та Нітра.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати