Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Дніпрі відкрили меморіальну дошку десантникові, який загинув у бою за Шахтарськ

02 серпня, 11:45

У Дніпрі на фасаді навчально-виховного комплексу № 72 урочисто відкрили меморіальну дошку випускникові школи, старшому сержантові Володимиру Халіну, бійцю 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Мужній воїн загинув 31 липня 2014 року під час боїв за Шахтарськ.

На пам’ятному заході були присутні родичі Володимира, бойові побратими, однокласники, знайомі, журналісти, мешканці міста, повідомляє АрміяInform. Пам’ять загиблого вшанували хвилиною мовчання. До підніжжя знаку поклали квіти.

Володимир Халін був тимчасово похований сепаратистами в недобудованій церкві у парку Шахтарська разом з іншими бойовими побратимами. 9 жовтня 2014 року його ексгумували пошуковці місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан») і привезли в Дніпро. Там його поховали на Краснопільському кладовищі як невідомого. Згодом бійця ідентифікували за тестом ДНК. Воїна-десантника поховали з військовими почестями на Краснопільському кладовищі міста Дніпро.

Указом Президента України від 31 липня 2015 року № 461/2015 за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Володимира Халіна нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати