Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

9 листопада українці писатимуть радіодиктант національної єдності

02 листопада, 20:16
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, "День"

У День української писемності та мови, 9 листопада, на Українському радіо відбудеться радіодиктант національної єдності, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Так, спеціально підготовлений текст диктуватиме лінгвіст та радіоведучий Олександр Авраменко із студії, а почесні гості писатимуть його в аудиторії ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Серед гостей будуть віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко, міністр освіти Сергій Квіт, перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, митці, науковці, громадські діячі, а також двадцять найкращих учнів київських шкіл.

Диктант вперше транслюватиметься одночасно в радіо- та телеефірі. Причому в телеефірі він транслюватиметься з сурдоперекладом, щоб люди із вадами слуху теж мали змогу долучитися до патріотичного флеш-мобу.

Крім того, цього року радіодиктант отримав статус міжнародного. Про свою участь у написанні диктанту офіційно оголосили українські громади китайських міст Шанхая і Тяньшоу.

У диктанті можуть взяти участь всі охочі. Для цього достатньо увімкнути об 11:00 перший канал Українського радіо або телеканал “UA.Перший”. Диктант складатиметься зі 160-170 слів. Для перевірки слід надіслати його протягом двох днів на адресу Українського радіо.

Для переможців, які напишуть диктант без жодної помилки, підготовлені спеціальні призи – книги з авторськими автографами. А КНУ імені Тараса Шевченка подарує декому із переможців "Кобзар" Т. Шевченка.

Нагадаємо, що посол Британії підтримує реформи МОН України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати