Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Власника телеканалу ATR хочуть засудити в окупованому Криму до 19 років ув’язнення

02 грудня, 18:20

У підконтрольному Росії Верховному "суді" Криму 2 грудня для власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова прокурор Роман Лобов запросив 19 років колонії суворого режиму.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Прокурор зажадав за звинуваченням в диверсії 15 років позбавлення волі, за звинуваченням у створенні батальйону – 12 років позбавлення волі з обмеженням в один рік і по шести епізодах публічних закликів – один рік позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму», – повідомив адвокат.

За його словами, в матеріалах справи фігурує близько п’ятнадцяти осіб, які в разі обвинувального вироку Ленуру Іслямову, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за аналогічною статтею.

 «Стосовно учасників незаконного збройного формування, вже винесені вироки, які згадувалися в матеріалах кримінальної справи мого підзахисного. Тому я не виключаю, що кримінальні переслідування відносно кримських татар за подібними епізодами тільки посиляться після вироку», – додав Полозов.

Вирок стосовно Іслямова в Криму планують винести 10 грудня. Сам Іслямов поки не коментував сьогоднішнє засідання. Але раніше він називав російський процес проти себе в Криму «судилищем».

Кримінальну справу проти Ленура Іслямова російська Федеральна служба безпеки (ФСБ) відкрила в жовтні 2015 року і оголосила його у федеральний розшук.

Російська влада звинувачує Іслямова в створенні збройного формування, в скоєнні диверсії, а також в шести епізодах публічних закликів до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії з використанням засобів масової інформації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати