Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Царнаєви збиралися стати смертниками

03 травня, 10:57

 

Брати Царнаєви, яких звинувачують у терактах під час Бостонського марафону, планували стати смертниками і влаштувати вибухи на 4 липня, День незалежності США. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал CNN.

На допиті молодший Джохар Царнаєв розповів, що терміни були змінені, оскільки вибухові пристрої вдалося зібрати раніше. Бостонський марафон обрали за ціль тільки за день або два до його проведення. Чому брати відмовилися від думки підірвати себе, Д.Царнаєв не пояснив.

Де саме Царнаєви збиралися підірвати бомби достеменно невідомо. Однак в Бостоні проходить одне з найбільших заходів у День незалежності, на яке збирається до 500 тисяч осіб.

Джерело CNN розповіло, що Тамерлан Царнаев збирав бомби в квартирі, де проживав з дружиною і дитиною. Поки достовірно не встановлено, чи знала Кетрін Рассел щось про протиправну діяльність чоловіка. Раніше її адвокат заявляв, що звістка про теракти, які влаштували Царнаєви, стала для неї та її родини потрясінням.

Нагадаємо, в результаті двох вибухів на фініші Бостонсокго марафону 15 квітня загинули три людини і більше 260 отримали поранення. Тамерлан Царнаєв отримав поранення під час затримання та помер. Джохар також був поранений і кілька днів після арешту перебував у лікарні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати