Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стефанчук: Питання, які порушують територіальну цілісність, на референдум виносити не можна

03 серпня, 18:52

Перший віце-спікер Верховної ради Руслан Стефанчук прокоментував, чи можна виносити особливий статус для окремих районів Донецької та Луганської областей на референдум. Він також уточнив, які питання на нього виносити не можна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Стефанчука виданню "Фокус"

"На референдум може бути винесено будь-яке питання, яке побажає український народ. За винятком тих, що спрямовані на ліквідацію незалежності України, порушення суверенітету і, що важливо, територіальної цілісності країни", - підкреслив заступник голови парламенту.

Він додав, що не можуть виноситися на референдум і питання, спрямовані на розпалювання національної, міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі, а також питання податків, амністії і органів правопорядку, суду.

"Мова про відділення територій йти не може. Важливо розуміти: на референдум виноситься тільки одне питання, його формулювання повинне бути чітким, а відповідь - або "так", або "ні", без варіантів", - сказав віце-спікер.

Стефанчук запевнив, що зміни територій у законі про референдум трактуються виключно на розширення.

"Запобіжників у документі досить. Так, текст законопроекту неостаточний, депутати вносять правки - не готовий сказати, закладе чи хтось із них якусь міну підводної дії", - додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати