Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ексдепутата Онищенка затримали у Німеччині

03 грудня, 20:51
Фото: Serhii Nuzhnenko/RFE/RL

Німецькі правоохоронці затримали колишнього народного депутата України Олександра Онищенка, повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Онищенка затримано в Німеччині, вирішується питання його екстрадиції", - зазначили в прес-службі САП, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше проект видання "Радіо Свобода" "Схеми" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомив, що 29 листопада Онищенка затримали в м. Аахені (Німеччина) за запитом Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"За процедурою далі німецький суд має ухвалити рішення стосовно його подальшої екстрадиції в Україну, про що у запиті просили українські правоохоронці. Також суд має визначити Онищенку запобіжний захід на період розгляду цього питання. Дата засідання ще невідома", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в очікуванні призначення суду Онищенко перебуває під вартою.

Адвокат екс-нардепа Олег Іщенко в коментарі проекту "Схеми" відповів, що не готовий коментувати інформацію про затримання колишнього депутата.

Як повідомлялося, правоохоронні органи України підозрюють Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування". Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

Загалом слідство встановило причетність до "газової схеми" 29 осіб. Нині троє перебувають у розшуку. 15 обвинувальних актів стосовно 25 осіб направлено до суду, з них стосовно 11 осіб набрав чинності обвинувальний вирок.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання коштів під час продажу газу в рамках договорів про спільну діяльність з «Укргазвидобування» колишнього народного депутата Олександра Онищенка у грудні можуть екстрадувати з Іспанії в Україну.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати