Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Трамп: Ми вбили Сулеймані, щоб зупинити війну, а не почати

04 січня, 14:14
Фото: atr.ua

Президент США Дональд Трамп заявив, що вбитий раніше іранський генерал Касем Сулеймані був «терористом номер один у світі» і його смерть повинна сприяти припиненню війни.

Про це президент США повідомив під час прес-конференції у Флориді, передає портал АTR.

«Минулої ночі за моїм наказом американські збройні сили успішно завдали бездоганний високоточний удар, в результаті якого був убитий терорист номер один у всьому світі - Касем Сулеймані <...> Сулеймані готував неминучі і жахливі напади на американських дипломатів і військовослужбовців. Ми зловили його на гарячому і усунули », - зазначив Трамп.

Президент США заявив, що «царство терору» Сулеймані закінчилося після удару по аеропорту Багдада в п'ятницю. На його думку, американські військові вбили іранського генерала «щоб зупинити війну, а не почати її».

Нагадаємо, що 3 січня, командувач спецслужби «Аль-Кудс» іранського Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті ракетним ударом в районі аеропорту Багдада. Вбивство Сулеймані ознаменувало собою серйозну ескалацію напруженості у відносинах між Іраном і США.

Незабаром іракське державне телебачення заявило про нанесення ще одного авіаудару, в результаті якого загинули щонайменше шестеро людей, проте представники антитерористичної коаліції під керівництвом США спростували свою причетність до цього інциденту.

«Факт: Коаліція CJTFOIR в останні дні не здійснювала авіаударів поблизу табору Таджі (на північ від Багдада)», - написав у Twitter представник штабу операції «Непохитна рішучість» полковник Майлс Кеггінс.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати