Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Росії представлять книжку для дітей "Сталинский нос" у день смерті диктатора

04 березня, 17:03

У вівторок, 5 березня, на 60-ту річницю смерті Сталіна, в Міжнародному Меморіалі в Москві відбудеться презентація книжки Євгена Єльчина «Сталинский нос», випущеної дитячим видавництвом «Розовый жираф», а також круглий стіл для батьків, педагогів, бібліотекарів «Як говорити з дітьми про сталінізм?».

Книжка була видана ще 2011 року, і видавництво вирішило проводити дискусії та круглі столи довкола неї. У рік випуску видання журнал Horn Book назвав його однією з найкращих книжок року. У 2012 «Сталинский нос» отримав нагороду Ньюбері.

«Сочинить книжку про самые мучительные и неотвязные эпизоды нашей истории, да еще и увлекательно, да еще и легким языком, да еще и для детей, – задача, прямо скажем, мало выполнимая. А автор взял да и справился. Но есть и еще одна причина, по которой прочесть эту книжку совершенно необходимо: нет более надежных прививок от тяжких болезней, чем те, что прививаются в детстве», – говорить про «Сталинский нос» російський поет та письменник Лев Рубінштейн.

Дискусія проходитиме з участю істориків, педагогів, психологів, журналістів. Розпочнеться захід о 18.00 за адресою: Москва, Каретний ряд, 5/10.

Нагадаємо, що, згідно з даними нещодавнього дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), 22% українців позитивно сприймають особу Сталіна, негативно - 37%, байдужість засвідчили 28%.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати