Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На місцевих виборах в Англії консерватори зберегли лідерство

04 травня, 11:59
Фото Reuters

Консервативна партія на чолі з прем’єр-міністра Британії Терези Мей на місцевих виборах в Англії отримала кращий результат, ніж очікувалося. Про це повідомляє ЄП з посиланням на Reuters.

Місцеві вибори стали першим випробуванням для партії Мей з часу минулорічних парламентських виборів.

Результати голосування показали, що Мей змогла уникнути масштабних втрат, які могли б драматично похитнути її позицію напередодні реалізації плану з виведення Британії з митного союзу ЄС.

"Консервативна партія сьогодні нагадала, що нинішній електорат – це електорат, який обрав вихід з ЄС" - цитує агентство експерта Джона Кертіса.

Консерватори змогли утримати контроль над радою Вандзверта – оплотом партії з часів Маргарет Теттчер і однією з найбільш амбітних цілей Лейбористської партії у виборах.

Консервативна партія також змогла зберегти більшість у раді Вестмінстера, яка має символічне значення.

У Лондоні партія Мей змогла отримати кращий результат, ніж очікувалося, також за рахунок того, що Партія незалежності Великої Британії виставила менше кандидатів.

Загалом, результати виборів у Лондоні, 60% виборців якого у 2016 році проголосували за те, щоб лишитися в складі ЄС, продемонстрували зростання підтримки лейбористів у столиці. Однак втрати консерваторів не стали настільки значними, щоб завдати головного болю Терезі Мей.

Лейбористи продемонстрували кращий результат у місцевостях, де під час референдуму 2016 року сильніші позиції займали ті, хто виступав за збереження Британії у складі ЄС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати