Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко назвав вирок Сущенку вироком самому Кремлю

04 червня, 18:16
Фото Reuters

Президент Петро Порошенко переконаний, що такими вироками, як українському журналістові Роману Сущенку щодо позбавлення волі на 12 років, Кремль демонструє панічний страх, підписується у власній агресії проти України та виносить вирок сам собі. Про це глава держави написав у Facebook.

“Я впевнений, що РФ неодмінно понесе покарання за свої вчинки. Подібними "вироками" Кремль демонструє панічний страх, підписується у власній агресії проти України та виносить вирок сам собі”, - підкреслив Порошенко.

Водночас він зазначив, що безпрецедентний цинізм російського “суду”, який за надуманими звинуваченнями засудив українського журналіста Романа Сущенка, доводить – кремлівський режим не зупиниться ні перед чим у своїй спробі зламати дух українців.

Як повідомлялося, кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня. 28 травня під час свого "останнього слова" в Мосміськсуді Сущенко заявив, що він не визнає провину, і попросив ухвалити йому виправдувальний вирок. Сторона звинувачення вимагала для Сущенка 14 років колонії суворого режиму.

Суд у понеділок виніс вирок Сущенку у вигляді 12 років позбавлення волі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати