Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Двом генералам ЗС РФ повідомили про підозру в організації "Іловайського котла"

04 серпня, 19:26
ФОТО АНДРІЯ НЕСТЕРЕНКА

Двом російським генералам повідомили про підозру в організації та здійсненні вбивства українських військовослужбовців біля Іловайська у 2014 році під час виходу з оточення так званим «зеленим коридором».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Двоє генерал-полковників ЗС РФ підозрюються у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, начальник головного штабу сухопутних військ – перший заступник головнокомандувача сухопутних військ збройних сил РФ (з січня 2015 року – заступник начальника генштабу ЗС РФ) та начальник центрального командного пункту генштабу ЗС РФ у серпні 2014 року, ігноруючи норми міжнародного гуманітарного права, нехтуючи людським життям, з метою досягнення своєї мети щодо окупації частини Донецької та Луганської областей, організували та здійснили віроломне вбивство українських захисників біля Іловайська.

Впродовж 2014 – 2015 років підозрювані за попередньою змовою з іншими високопосадовцями ЗС РФ, здійснюючи керівництво ввіреними підрозділами регулярних військ РФ та незаконних збройних формувань, вели агресивну війну проти України, у результаті чого порушили територіальну цілісність нашої держави.

Вирішується питання про оголошення вказаних осіб у розшук.

Раніше до кримінальної відповідальності за співучасть в організації розстрілу українських воїнів також були притягнуті перший заступник начальника генштабу ЗС РФ та начальник головного оперативного управління – заступник начальника генштабу ЗС РФ.

Як повідомлялось, 31 липня Офіс генерального прокурора заочно повідомив учаснику терористичної організації "ДНР" про підозру у катуванні військовослужбовців, захоплених у полон поблизу Іловайська у 2014 році.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати