Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЗСУ знищили 47 військових рф та сім одиниць ворожої техніки на півдні

04 серпня, 20:50
Фото ЗСУ

На півдні Збройні сили України знищили 47 російських військових, а також сім одиниць броньованої й автомобільної техніки ворога.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

За даними командування, станом на сьогодні обстановка в операційній зоні південнобузького напрямку складна та динамічна в розвитку, але сили оборони тримають її під контролем.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ продовжують вогневий контроль за транспортними артеріями та логістичними маршрутами російських військ на захоплених територіях Херсонської області.

"За результатами виконання вогневих завдань кількість рашистів зменшено на 47, а броньованої та автомобільної техніки – на 7 одиниць", – повідомили в ОК "Південь".

Остаточні втрати ворога уточнюються.

Зазначається, що в складі та положенні російських військ змін немає, ворог тримається укріпленого рубежу оборони.

У ніч на 4 серпня загарбники продовжували обстрілювати позиції українських захисників, а також населені пункти в зоні артилерійської досяжності та з використанням берегових ракетних комплексів в тимчасово окупованому Криму.

Зокрема, по Одеській області з кримського напрямку російські війська вночі випустили протикорабельну ракету “Онікс”, яка розірвалася в повітрі на підльоті до суходолу.

Миколаївську область ворог обстріляв реактивними системами залпового вогню "Смерч". Зафіксовані влучання у відкриті поверхні Березнегуватського та Баштанського районів. Руйнувань та жертв немає.

По самому Миколаєву загарбники поцілили в Центральний район, унаслідок чого руйнування зазнала нежитлова будівля, пошкоджені близько 10 приватних будинків та електромережа. Нерозірвана ракета влучила серед Центрального проспекту. Людських втрат немає.

За інформацією ОК "Південь", у Чорному морі 11 одиниць корабельно-катерного складу російського флоту продовжують здійснювати маневри на відстані ракетної недосяжності вздовж кримського узбережжя в напрямку міста новоросійськ.

Напоготові ворог тримає два ракетні носії з 16 "Калібрами" та три великі десантні кораблі.

"Розвиток ситуації на південному напрямку свідчить про ймовірну активізацію ворожих обстрілів та ракетних атак, штормова погода в морі протягом кількох днів поспіль сприятиме зриву з кріплень і дрейфу морських мін", – зауважили в ОК "Південь"

Як повідомлялося, у ніч на 4 серпня російські війська обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град" і "Ураган" Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровської області.

За даними голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка, у місті Широкому внаслідок ворожих обстрілів поранення дістала 44-річна жінка, є руйнування житла.

Двічі російські війська вдарили по Нікополю. На житлові квартали прилетіли 60 снарядів з "Градів". За попередніми даними, постраждалих серед мирного населення немає. Знищений один будинок, майже 50 – пошкоджені. Також постраждали близько 30 господарських споруд, на двох приватних подвір’ях сталися займання. Ворожим вогнем понівечені будівлі й техніка трьох місцевих підприємств та понад 100 сонячних панелей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати