Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Автор замальованих на Грушевського графіті пообіцяв відновити їх

04 вересня, 09:52
Фото: facebook.com/therealSociopath

У Facebook знайшовся автор знищених на вулиці Грушевського графіті часів Майдану.

Художник під ім'ям Sociopath звернувся до українців у Facebook.

"Я до глибини душі вражений вашою реакцією на факт знищення трилогії "Ікони революції" на Грушевського. Я надзвичайно вдячний усім вам за підтримку, коментарі і повідомлення. Мені, як і вам, прикро, що таке сталося" , - пише він.

За його словами, в нього все ще є оригінальний екземпляр "Ікон", проте ніхто з представників влади до нього не звертався, з проханням відновити картини.

"Ікони революції" в оригінальному розмірі в одному екземплярі є у моїй колекції, так само, як і трафарети, якими я створював трилогію у 2014-му. Вони все ще у майданівській сажі... Однак, ніхто з представників державних інституцій, не звертався до мене з проханням відновити картини", - пише художник.

З його слів, те, що група художників 4 вересня, відновлюватиме малюнки, є спробою обдурити людей та пропіаритися, оскільки він в цьому не прийматиме участі. 

"Читаю, що група художників, начебто, завтра - 4 вересня, відновлюватиме малюнки без моєї участі. Прикро, але такий крок, як на мене, є нічим іншим, як спробою обдурити нас усіх та пропіаритися на даній ситуації", - пояснює митець.

Художник пообіцяв, що відновить графіті, як тільки ситуація набуде правильного розвитку.

Нагадаємо, про знищення графіті, зроблених під час Революції Гідності на фасаді будівлі на вулиці Грушевського в Києві, де розташований магазин люкс-меблів "Емпоріум", повідомила журналістка Тетяна Висоцька.

За даними Інституту національної пам'яті, ці графіті віднесені до історичних пам'яток і є у фонді Музею Майдану, а їхнє знищення карається за законом.

Поліція Києва почала перевірку за фактом знищення графіті на Грушевського, а столична прокуратура, за словами Генпрокурора Юрія Луценка, вже відкрила кримінальне провадження.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати