Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Невиконання РФ рішення Трибуналу щодо українських моряків може спричинити санкції проти російського майна після 6 вересня

04 вересня, 10:25
Фото: Reuters

Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко наголошує, що 21 серпня розпочалася процедура фіксації невиконання Росією рішення Міжнародного трибуналу з морського права, що стосується захоплених РФ українських моряків і кораблів, що означає можливість застосування санкцій щодо російського майна після 6 вересня.

"21 серпня розпочалася офіційна процедура фіксації невиконання РФ рішення Морського трибуналу в Гамбурзі. (...) Процедура фіксації невиконання рішення означає, що після 6 вересня можуть вводитися санкції щодо російського майна", - написала Геращенко на своїй сторінці у Facebook у середу.

Вона зазначила, що Україна та інші країни мають із повагою ставитися до рішення Морського трибуналу, який вимагає від РФ негайного звільнення українських моряків без будь-яких умов. "Але в цьому контексті цікаво розуміти, чи наважаться європейські країни заарештовувати майно РФ чи продовжать висловлювати занепокоєння діями Кремля і паралельно заграватимуть із Путіним", - додала співголова фракції.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року затримали із застосуванням зброї в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя. 24 українцям, які перебували на кораблях, було висунуто обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи загрози його застосування" (частина 3 статті 322 КК РФ).

16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу ООН з морського права, вимагаючи вжити заходів стосовно Росії, звільнити українських моряків і судна.

Міжнародний трибунал ООН з морського права 25 травня ухвалив, що Росія повинна звільнити українських моряків і передати Україні конфісковані під час інциденту українські судна.

Наразі російська сторона не виконала рішення Трибуналу.

У серпні Мосміськсуд продовжив термін арешту українським морякам до кінця жовтня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати