Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Китайці показали нову надпотужну зброю - "матір усіх бомб"

05 січня, 15:49
Фото з відкритих джерел
Китай продемонстрував нову зброю - бомбу, потенціал якої поступається лише ядерній.
 
Про новинку повідомляє китайська англомовна газета Global Times .

«Китайський гігант військової промисловості NORINCO вперше продемонстрував новий тип потужної авіаційної бомби, яка отримала назву китайської версії «Матері всіх бомб» через її величезний руйнівний потенціал, що поступається тільки ядерній зброї», - йдеться у статті.

Скинув бомбу бомбардувальник H-6K. Літак може нести на борту лише один снаряд через його розмір. Судячи з відео, експерти кажуть, що довжина бомби становить орієнтовно 5-6 метрів. Вона менше і легше, ніж американська «Мати всіх бомб».

Потужний вибух може легко й повністю знищити укріплені наземні цілі, такі як будівлі, бастіони й оборонні укриття. За словами військового аналітика з Пекіна Вей Дунсу, такий вибух може використовуватися також для розчищення зони приземлення вертольотів з солдатами, якщо область покрита перешкодами, такими як ліси.

США володіють аналогічною зброєю, Massive Ordnance Air Blast (MOAB), яке було вперше названо «Матір'ю всіх бомб» через його абревіатури й сили. Американська бомба настільки велика, що її може нести лише великий транспортний літак, а не бомбардувальник. Таким чином менший розмір китайського аналога є його плюсом, тому що бомбардувальник летить з більшою швидкістю і краще прицілюється, ніж транспортний літак.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати