Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські поліцейські навчатимуться за міжнародними стандартами CEPOL

05 лютого, 20:59
Фото: EPA/ANTHONY DEVLIN

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і виконавчий директор CEPOL Детлеф Шредер підписали угоду між МВС України та Агентством Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL).

"З виконавчим директором CEPOL Детлефом Шредером підписали угоду між МВС України та Агентством ЄС із підготовки співробітників правоохоронних органів. Наші поліцейські проходитимуть сучасні тренінги та отримають доступ до мережі e-Net CEPOL. Спасибі партнерам за нові перспективи!" - написав Аваков на сторінці у Twitter у середу.

Як повідомляє прес-служба МВС, виконавчий директор CEPOL зазначив, що основним напрямом двостороннього співробітництва він бачить кібербезпеку.

"Також нашим пріоритетом є постійне підвищення кваліфікації наших співробітників і питання передання досвіду молодим фахівцям. Ваші представники вже беруть участь у низці наших ініціатив, і ми плануємо збільшити участь української сторони. В рамках проекту ЄС запускаємо апгрейд, спрямований на боротьбу з організованою злочинністю", - сказав він.

Зазначається, що співпраця із CEPOL здійснюється виключно закладами вищої освіти МВС. Так, підписана угода відкриває можливості для більш плідної співпраці.

У відомстві наголосили, що відтепер українські правоохоронці зможуть проходити тренінги, обмінюватися практиками й отримають доступ до відкритих ресурсів електронної мережі e-Net CEPOL.

"За останні 5 років кадровий склад української поліції оновився на 40%. Зменшився середній вік офіцерів – поліція стала молодшою. Однак ми точно знаємо, що молодому поповненню необхідний досвід. Тому коли ваше агентство пропонує нам таку програму, ми з радістю приєднаємося", - зазначив Аваков.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати