Завтра у Львові представлять «Кулінарні історії Соломії Крушельницької»
Проект відбудеться у рамках святкування 760-річчя Львова. Про це «Дню» розповіла в.о. директора Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької, головний зберігач фондів музею Ірина Криворучка.
За словами Ірини Євгеніївни, ювілей міста і його слоган «Розкажи свою історію» – чудова нагода представити нові образи світової слави оперної діви Соломії Амвросіївни Крушельницької (1872 – 1952), котру називали «Вагнерівською примадонною» XX століття і співати з якою на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо та Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував співачці свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй». Успіхи Крушельницької на оперних сценах світу були успіхами і визнанням української музики й мистецтва.
«Кулінарні історії Соломії Крушельницької» можна буде почути у ресторані «Ратуша», що на пл. Ринок, 1. Вестиме презентацію Ірина Криворучка, яка вважає, що прекрасний стилізований інтер’єр ресторану стане добрим тлом для проведення саме такого вечора.
До слова, не обійдеться і без музичного супроводу, який забезпечить солістка Львівської філармонії Лілія Коструба.
Страви на дегустацію готуватимуть кухарі ресторану «Ратуші». Скільки їх буде, Ірина Криворучка не розголошує. Каже, що наразі це – таємниця. Одначе обіцяє, що наїдків буде кілька, всі – оригінальні, а головне – смачні.
А насамкінець залишається додати, що газета «День» ще 5 років тому, 2011-го, давала розгорнутий матеріал щодо кулінарних вподобань Соломії Крушельницької. Стаття називається «Із кулінарного записника Соломії Крушельницької», і всі, хто цікавиться саме цією гранню таланту української виконавиці, котра співала на найкращих оперних сценах Італії, Іспанії, Франції, Португалії, Росії, Польщі, Австрії тощо, може ознайомитися з публікацією на сайті «Дня».
Тетяна КОЗИРЄВА, Львів