Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Резніков став першим заступником глави делегації України в ТКГ щодо Донбасу

05 травня, 15:36
Фото: kmr.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях.

Відповідний указ глава держави підписав 5 травня 2020 року, повідомляє у вівторок прес-служба президента.

До складу делегації також увійшли: віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков (перший заступник глави делегації), голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці, народний депутат України від "Слуги народу" Олександр Мережко (заступник глави делегації). Очолює делегацію Леонід Кучма.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлія Свириденко буде представником України в робочій підгрупі ТКГ з соціально-економічних питань, голова комітету Верховної Ради з питань правової політики, народний депутат від "Слуги народу" Андрій Костін - представником України в робочій підгрупі з політичних питань; заступник міністра оборони України Олександр Поліщук - представником України в робочій підгрупі ТКГ з безпекових питань; голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова - представником України в робочій підгрупі з гуманітарних питань.

Згідно з документом, глава української делегації та його перший заступник можуть визначати заступників представників України в робочих підгрупах та залучати до роботи делегації народних депутатів, представників державних органів влади, радників, експертів і технічних працівників.

На Міністерство закордонних справ України покладено організаційне, інформаційне, консультативне та інше забезпечення діяльності делегації України в ТКГ.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, який за дорученням глави держави модерує діяльність української делегації в ТКГ, зазначив, що цей указ президента додатково регламентує склад української делегації, а також визначає сегмент відповідальності кожного її члена.

"Процес урегулювання ситуації на Донбасі складний, а тому має тривати безперервно. Україна хоче займати більш жорстку та ініціативну позицію, тому що нам потрібні істотні зрушення в цілій низці проблем. Потрібні більш чіткі визначення спірних і конфліктних точок та більше рельєфне позначення власних позицій", - сказав Єрмак.

Він зазначив, що Зеленський пильно стежить за діяльністю ТКГ та зацікавлений в інтенсифікації роботи групи для отримання вагоміших результатів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати