Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці коронавірус виявили у працівників РАЦСу, тепер заклад не працює

05 червня, 16:00

Вінницький міський РАЦС припинив прийом громадян. На сьогодні співробітники працюють лише з попередньо поданими заявами. Нові звернення на реєстрацію шлюбу, народження або смерть приймаються у відділі реєстрації актів цивільного стану у «Прозорих офісах» за місцем проживання. Причина закриття РАЦСу – виявлення коронавірусу у працівників. Як повідомив сьогодні під час брифінгу міський голова Вінниці Сергій Моргунов, у закладі захворіло двоє співробітників, які наразі перебувають на лікарняному.

«На минулих вихідних коронавірус було виявлено у працівників вінницького РАЦСу. Там одночасно захворіли два працівники. Вони пішли на лікарняний, їхні сімейні лікарі взяли аналізи для досліджень на COVID-19, які показали позитивний результат. Після чого ПЛР-дослідження провели всьому колективу. Коронавірус підтвердився ще в одного працівника. Очікуються результати по інших. Через це міський РАЦС припинив прийом громадян», – прокоментував Сергій Моргунов.

Він додав, що хворі на COVID-19 є й на інших підприємствах. У КП «Міськсвітло» хворіє 7 чоловік. Вони знаходяться на самоізоляції під спостереженням сімейних лікарів. Підприємство працює. Також COVID-19 виявлено в працівника одного з департаментів Вінницької міської ради. У нього була легка форма і він вже одужав – це підтвердили негативні результати ПЛР та ІФА-тестів. Коронавірус виявили у пацієнтки пологового будинку № 2 та медсестри. Після чого було проведено тестування всіх пацієнток та персоналу закладу – результати досліджень показали у всіх негативний результат. Тому після остаточної дезінфекції заклад відновив роботу.

Загалом у місті з початку епідемії зареєстровано 642 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом, з них 59 – у дітей (9 %). 410 людей вже одужали. На жаль, є уже дев’ять летальних випадків від COVID-19. На сьогодні хворіє 223 вінничанина, в тому числі 23 дитини. На стаціонарному лікуванні в медичних закладах перебуває 47 містян. В реанімаційному відділенні МКЛ № 1 – 7 пацієнтів, з них шестеро з COVID-19, стан їх стабільно важкий; а також 1 пацієнт з підозрою на коронавірус. В реанімаційному відділенні Вінницької районної лікарні лікується два вінничанина з коронавірусом. Їх стан важкий. Один з пацієнтів підключений до апарату штучної вентиляції легень. Амбулаторно лікуються вдома – 176 пацієнтів. Під спостереженням сімейних лікарів перебуває 669 осіб.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати