Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Дня визволення міст півночі Донеччини отвори від куль на стелі Слов'янська перетворили на маки

05 липня, 20:45

Яскраві червоні маки «розквітли» на стелі Слов’янська під час арт-акції до Дня визволення міст півночі Донецької області від російської окупації. Стелу пошкодили у 2014 році під час запеклих боїв між проросійськими найманцями та українськими захисниками.  

Активна молодь Донеччини намалювала червоні маки в місцях отворів, що залишили  кулі та осколки ворожих снарядів, на знак пам’яті про події 2014 року та крові, яка була пролита найкращими синами України, повідомляє пресслужба Донецької облдержадміністрації.  За пензлі та фарбу взялися й прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.  

«Цією акцією підтримуємо всіх бійців, що боронять  на передовій наше мирне  небо в Україні.   Ця акція була ініційована волонтерами.  Молоді люди зробили таку пропозицію. Звичайно, це символізм, але він уже важливий»,  - сказав  Денис Шмигаль.   

Нагадаємо, що сьогодні виповнюється шість років  з дня, коли українська армія після тривалої облоги зайняла стратегічно важливі міста півночі Донеччини -  Слов'янськ та Краматорськ. Звільнення відбулося після майже трьох місяців бойових дій. 5 липня 2014 року у цих містах знову замайоріли українські прапори.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати