Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київ вимагає змусити РФ повернути українські судна

05 листопада, 11:18
Фото: Апостроф

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, яка раніше заявила, що Україні навряд чи вдасться утримати санкції проти Росії, закликала світову спільноту чинити тиск на РФ у зв'язку із затриманням кораблів у Керченській протоці.

"Росія навмисне продовжує порушувати норми і принципи міжнародного права. Поки кораблі не будуть безумовно повернуті під контроль України, тиск на Росію повинно бути продовжено", - написала Зеркаль у своїй сторінці в Фейсбук, передає "Главред".

При цьому Зеркаль звинуватила Росію в тому, що, видавши Україні затриманих моряків, вона нібито створила видимість дотримання рішення морського трибуналу, не повернувши при цьому кораблі.

"Росія думає, що вона виконала рішення Трибуналу, коли звільнили наших хлопців (про що негайно після звільнення повідомила Міжнародний трибунал з морського права). Однак це не так! Все повинні усвідомлювати, що рішення Міжнародного трибуналу з морського права не виконано. Росія навмисне продовжує порушувати норми і принципи міжнародного права ", - підкреслила Зеркаль.

Також Зеркаль звернула увагу на те, що всі звернення України з проханням повернути затримані судна залишилися без відповіді.

"Всього таких звернень з вимогою віддати кораблі було, принаймні, 7. Відповідей ні на одне, включаючи також на останнє від 4 жовтня 2019, ми не отримали", - особливо відзначила Зеркаль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати