Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бойовики "ЛНР" перейшли на українську територію в Станиці Луганській

05 грудня, 18:26
Фото: bbc.com

Після відкриття відремонтованого Україною мостопереходу в Станиці Луганській представники підконтрольної Кремлю «ЛНР» перейшли міст і під виглядом СЦКК чергують на фактично підконтрольному Україні березі. Вони без зброї, але в російському камуфляжі. Бойовики дозволяють собі робити зауваження і знімають тих, хто переходить міст. Фактично, так окупанти зайняли частину підконтрольної Україні територію.

 «Представники ЛНР в СЦКК» продовжують проводити огляд на нейтральній частині моста.

Більш того, знаходяться вони не в центрі моста, а безпосередньо на відремонтованій ділянці, що знаходиться на правому, «українському» березі, йдеться в матеріалі ВВС Україна.

Таким чином «ЛНР» фактично пересунули лінію розмежування десь на 100 метрів і символічно присутні на іншому березі Сіверського Дінця.

Людей в камуфляжі російського зразка і синіх касках «СЦКК» дійсно можна побачити близько нової ділянки моста. Зброї, принаймні видимої, у них немає.

Але вони спостерігають за потоком людей і час від часу щось говорять по рації.

За свідченнями цивільних осіб, які часто перетинають міст, спостерігачі від «ЛНР» можуть робити зауваження, вимагати якісь документи і «дозволу ЛНР» або забороняти зйомку на своїй частині.

А також вони знімають самі - зокрема, українських журналістів з іншого боку.

Це фактично передовий пост спостереження.

Українська сторона зверталася до Моніторингової місії ОБСЄ з проханням вплинути на ситуацію, однак представники так званого «СЦКК від ЛНР» все одно залишаються на мосту.

Присутність представників «незаконних збройних формувань» на «нейтральному» мосту підтверджують в своєму недавньому звіті і спостерігачі ОБСЄ.

«1 грудня на ділянці розведення в районі н. п. Станиця Луганська (підконтрольний уряду, 16 км на північний схід від Луганська) команда СММ бачила як мінімум 5 членів збройних формувань (з зовнішніми пов'язками з написом «СЦКК») між південним краєм новозбудованої секції моста і блокпостом збройних формувань в межах ділянки розведення», - йдеться в одному зі звітів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати