Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Конгресі США можуть проголосувати за імпічмент Трампа до 12 грудня

05 грудня, 21:24
Фото EPA

Судова колегія Палати представників Конгресу США може проголосувати за оголошення імпічменту президента Америки Дональда Трампа до 12 грудня.

Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що в понеділок, 9 грудня, в Палаті представників представлять статті офіційного звинувачення щодо Трампа. Після цього питання про імпічмент буде винесено на голосування Конгресу.

Нагадаємо, 5 грудня спікер Палати представників Ненсі Пелосі доручила голові судової палати Джеррі Надлеру підготувати статті офіційного звинувачення у справі про імпічмент Трампа. Як зазначила Пелосі, Трамп зловживав своєю владою як президент.

В Конгресі США планують завершити процедуру оголошення імпічменту Трампа до 25 грудня. Якщо Конгрес підтримає імпічмент президента, це питання буде винесено на розгляд Сенату. Як повідомляли в Конгресі, розгляд імпічменту планують передати в Сенат на початку 2020 року.

При цьому лідер більшості Сенату, що складається з представників Республіканської партії, Мітч Макконнелл повідомляв, що республіканці не будуть підтримувати імпічмент Трампа і проголосують проти. Сам процес розслідування в Сенаті може зайняти два тижні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати