Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Посольство України працює над евакуацією з Казахстану 43 українців

06 січня, 20:49
Фото з архіву "Дня"

Посольство України в Казахстані взаємодіє з перевізниками, щоб допомогти 43 українцям, які звернулися по допомогу, якнайшвидше залишити територію країни.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

Він запевнив, що Міністерство закордонних справ вживає заходів задля захисту інтересів українців у Казахстані.

«Нині до посольства звернулися 43 громадянина. Усі вони - пасажири скасованих авіарейсів із Алмати та Нур-Султана. Загроз безпеці українців немає. Вони забезпечені тимчасовим житлом та їжею, дипломати підтримують із ними регулярний зв‘язок», - зазначив Ніколенко.

Він додав, що за інформацією казахстанської сторони відновлення роботи міжнародного аеропорту м. Алмати заплановане на завтра, 7 січня.

«Посольство взаємодіє з перевізником, аби зазначені громадяни змогли залишити територію Казахстану за найближчої нагоди», - запевнив речник МЗС.

Ніколенко також повідомив, що наразі відсутня інформація про потрапляння наших громадян в надзвичайні ситуації на тлі подій у Казахстані.

Він закликав українців продовжувати неухильно дотримуватися рекомендацій МЗС: уникати місць масового скупчення людей, насамперед у великих містах, без нагальної потреби не залишати місця проживання, виявляти підвищену пильність і обережність, а за потреби допомоги негайно звертатися до посольства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати