Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гурт «Роги» Львівського театру ім. Марії Заньковецької повернувся зі сходу України

06 квітня, 11:59
Фото «Дню» надав Тарас ЛИСАК

Під час туру під назвою «Сонця схід», що тривав з 31 березня по 4 квітня, – виконавці дали 10 концертів (6 – для військових та 4 – для цивільного населення) у Сєвєродонецьку, Сватовому, Краматорску та Кремінній. Як розповів «Дню» директор-розпорядник театру, водночас – продюсер кавер-гурту Тарас Лисак, разом із заньківчанами (Андрієм Сніцарчуком, Андрієм Войтюком, Дмитром Каршневичем, Василем Коржуком, Костянтином Ткаченком та Мартою Кулай) у марш-кидку на схід взяв участь соліст Львівської опери, народний артист України Олег Лихач. У концертній програмі, що її спеціально готували для цієї поїздки, – світові та українські хіти і популярні оперні арії, а ще – пісні Андрія Кузьменка (Скрябіна), Святослава Вакарчука та «Братів Гадюкіних».

«Привезли зі сходу надзвичайно позитивні враження, – говорить Тарас Лисак. – Щасливі, що мали можливість надати і військовим, і цивільним трошки мирного життя, гарної музики, театрального гумору і, звичайно ж, львівського колориту».

Тарас Ярославович додає: «Я ще раз переконався: Україна – єдина. Ми всюди мали заповнені зали. Люди приходили на наші концерти з національними прапорами, у доброму настрої, підспівували. Ніхто нікого не боявся… Ми молимося за них і бажаємо миру Україні».

Окрему подяку актори-музиканти складають волонтерці Ірині Дзьобі, котра підготувала гуманітарний вантаж, і це маскувальні сітки, також – продукти (вареники, домашні консервації, кава, шоколад і… пів-автобуса печива).

«День» уже розповідав, що заньківчани в АТО – не вперше. Минулого року актори возили до Сватового вистави «Наталка Полтавка» та «Сватання на Гончарівці» (див. публікації «Наталка Полтавка» – на ура» від 25.01.2015 та «Сватання на Гончарівці» для сватовчан» від 8.12.2015).

І тепер, щойно повернувшись з туру, вже планують нові поїздки – улітку. Наприкінці театрального сезону, говорить Тарас Лисак, повезуть нову концертну програму «Рогів», а ще, імовірно, вистави «Блазні мимоволі» у постановці Ореста Огородника та «Небилиці про Івана» у постановці Вадима Сікорського. 

Та й загалом ідеться про культурний обмін між Львівською та східними областями, про що вже ведуться перемовини на рівні обласних рад.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати