Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

97 депутатів просять уряд не допустити відключення АЕС

06 травня, 20:34
Фото: Южно-Українська АЕС

97 депутатів Верховної Ради написали звернення до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, у якому просять не допустити зменшення частки атомної енергії у загальній структурі виробництва електроенергії України.

Про це повідомила одна з підписантів звернення, депутатка Роксолана Підласа, передає hromadske.

За її словами, рішення про перегляд енергетичного балансу України, у якому передбачається зменшення частки атомної генерації на користь теплової та «зеленої», негативно вплине на українську промисловість, яка й так постраждала від карантину та економічної кризи.

«Середньозважена ціна на електроенергію в травні, яка була реалізована на ринку «на добу наперед», зросла на 13% у порівнянні з квітнем 2020 року, що збільшило фінансове навантаження на внутрішнього виробника, підприємства житлово-комунальної сфери та державний сектор економіки», — повідомила вона.

Підласа зазначила, що 4 травня в Україні вивели у резерв енергоблок на Запорізькій АЕС-2 та Запорізькій АЕС-4, енергоблоки  Рівненської АЕС, Південноукраїнської АЕС та другий енергоблок Хмельницької АЕС працюють з недовантаженістю. 10 травня у резерв мають вивести ще три енергоблоки Запорізької та Рівненської АЕС, а надалі — зменшити виробництво електроенергії ще на 9 енергоблоках АЕС.

Депутати вимагають, аби уряд не допустив зменшення атомної генерації та надав документи, на підставі яких ухвалювалося рішення про скорочення виробництва електроенергії на АЕС.

 



  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати