Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пожежа у Новій Каховці: обійшлося без жертв, влада підраховує збитки

06 липня, 10:25

5 липня у м. Нова Каховка Херсонської області у п’ятиповерховому житловому будинку по вул. Букіна, 20 спалахнула пожежа. Спочатку вогонь здійнявся в одній із квартир, а потім перекинувся на дах будівлі. 

На місце події виїхали пожежні бригади Нової Каховки та сусідніх Каховки і Берислава. «На місці події працювали 7 відділень пожежно-рятувальних підрозділів області та 25 чоловік особового складу на чолі із заступником начальника ГУ ДСНС Юрієм Гатіловим. Пожежу локалізовано о 16:16 год., а о 18:40 ліквідовано на площі близько 2 тис.кв.м», – повідомляють у ГУ ДСНС області.

Попередню причину пожежі називають необережне поводження з вогнем одного з мешканців будинку, який був п’яний. 

За даними рятувальників та місцевих ЗМІ, постраждалих під час пожежі немає. Люди швидко покинули будинок. Найбільше від вогню постраждали квартири 5 і 4 поверхів, повністю вигоріли деякі балкони. Повністю зруйнований дах. 

До будинку приїжджав міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. В коментарі виданню «Нова Каховка. City» він зазначив: «ми обов’язково допоможемо тим, хто постраждав. Насамперед виділимо кошти на ремонт покрівлі».

Міська влада запропонувала мешканцям будинку залишитися на нічліг у сусідньому дитсадку та в одному з відділень лікарні. Деякі сусіди також пропонували прийняти погорільців у себе. Однак ті переважно відмовлялися і хотіли повернутися додому. За підтримки бізнесу і волонтерів у місті організували харчування для постраждалих від пожежі.

Комісія з оцінки збитків почне працювати уже сьогодні, 6 липня. Наразі будівлю охороняють поліцейські, щоб запобігти мародерству. 

«Проводиться засідання штабу, який сьогодні прийме рішення про допомогу людям та термінове відселення родин, чиї квартири постраждали від вогню. Обласна влада надасть усю необхідну допомогу в ліквідації наслідків пожежі», – повідомив у Фейсбуці голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

Фото і відео з соцмереж

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати