Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На території Росії залишаються 245 українських військових, їх допитують

06 серпня, 16:20
Фото Reuters

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що у військовому таборі в Ростовській області залишаються 245 українських військових, які були змушені відступити на територію Росії. Про це сьогодні під час брифінгу у Києві заявив в.о. директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Василь Зварич, передає iPress.

"Зараз у військовому таборі біля пункту Гуково Ростовської області залишається 245 військовослужбовців, 50 з яких - офіцери", - уточнив речник МЗС.

За його словами, територію, на якій розташований табір охороняє спеціальний підрозділ Збройних сил РФ.

"Щодо всіх військовослужбовців України проводяться слідчі дії Слідчого комітету РФ, їх допитують представники спецслужб", - сказав Зварич.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив, що бійці 72-ї бригади та українські прикордонники, які зараз перебувають на території Росії, вимагають відправити їх в Україну і у зв’язку з цим сьогодні вранці оголосили голодування.

Напередодні в ОБСЄ підтвердили, що 437 українських військовослужбовців, які 4 серпня перетнули кордон з Російською Федерацією, не просили притулку в цієї країни.

Згідно з офіційною інформацією, яку вчора під час брифінгу озвучив речник РНБО Андрій Лисенко, група з понад 300 військовослужбовців Збройних сил України була змушена відступити на територію Російської Федерації, оскільки в солдатів 72-ї механізованої бригади закінчилися патрони і припаси та була пошкоджена військова техніка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати