Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд у справі екс-мера Слов'янська Штепи знову перенесли

06 серпня, 17:20
Фото: novostimira.net

Засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яка звинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створення терористичної групи, не відбулося: один з адвокатів у відпустці. Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"У зв'язку з відпусткою одного з адвокатів і заявою Штепи і двох інших адвокатів про неможливість продовжувати слухати справу без його присутності, суд прийняв рішення перенести засідання", - зазначила Дубовик.

За її словами, чергове засідання суду відбудеться 24 вересня, о 12:30.

Нагадаємо, 1 червня Орджонікідзевський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвокатів екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відведення 3 з 4 членів суддівської колегії: двоє суддів - з-поміж переселенців, і в них може бути упереджена думка, і один суддя - це жінка - отримували погрози, і її думка теж може бути упередженою. Це вже десяте відведення суддів.

5 червня методом електронного перерозподілу визначено новий, 11-й за рахунком з 2014 року, склад суддівської колегії у справі Штепи, який розглядатиме її справу наново. Голова - Олена Глибко, до колегії увійшли Ганна Матвієвська і Ольга Горчакова.

8 червня підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова за участю нової суддівської колегії у справі Штепи перенесли: один з адвокатів зайнятий в іншому провадженні.

12 червня підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі екс-мера Слов'янська не відбулося: Штепа подала заяву, що захворіла. До суду також не явилися адвокати Штепи. Засідання перенесли на 6 серпня.

За словами адвоката Олександра Шадріна, треба розглянути питання про запобіжний захід для Штепи, оскільки попередній закінчився ще в січні цього року. Адвокат уточнив, що Штепа перебуває у Слов'янську. До рішення суду про запобіжний захід вона не зобов'язана цілодобово знаходитися вдома.

12 лютого прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив на прес-конференції, коментуючи той факт, що колишній запобіжний захід для Штепи - цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом - закінчився 13 січня, а новий не обрано, що прокуратура наполягає на обранні для Штепи арешту, тобто, тримання в СІЗО.

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, які в полоні її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати