Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Очільник МЗС Німеччини уперше згадав Nord Stream 2 у зв'язку зі справою Навального

06 вересня, 14:46

Глава МЗС ФРН Хайко Маас сподівається, що в Росії “не змусять Німеччину змінити свою позицію щодо” Північного потоку-2″.

Про це він сказав в інтерв’ю Bild am Sonntag, пише DW, передає УНН.

"Я сподіваюся, що росіяни не змусять нас змінити свою позицію щодо" Північного потоку - 2 ", - заявив він.

Зазначається, що міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас посилює тиск на Москву з тим, щоб спонукати її почати повноцінне розслідування ситуації з можливим отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального.

При цьому Маас визнав, що припинення будівництва трубопроводу зашкодить німецьким і європейським компаніям.

"Той, хто цього потребує, повинен віддавати собі звіт в наслідках. В проекті "Північний потік - 2" задіяні понад 100 компаній з 12 європейських країн, приблизно половина з них - з Німеччини", - зазначив Маас.

Разом з тим, на його думку, звужувати дискусію навколо тиску на Москву виключно до теми реалізації "Північного потоку-2" в даному випадку неправильно.

Нагадаємо, раніше офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди речовини з групи “Новачок”.

До цієї заяви канцлер ФРН Ангела Меркель заявляла, що не вважає, що потрібно пов'язувати "Північний потік-2" і отруєння Навального.

У німецькому уряді заявили, що твердження президента Білорусії Олександра Лукашенка про те, що отруєння російського опозиціонера Олексія Навального є фальсифікацією, не відповідає дійсності.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати