Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Формула Штайнмаєра більш сприятлива для Росії, - президент Литви

06 листопада, 10:39
Фото Reuters

Так звана "формула Штайнмаєра", яку підписали в Мінську на засіданні щодо врегулювання ситуації на Донбасі, більш вигідний для Росії, ніж для України.

Про це сказав президент Литви Гітанас Науседа, передає Delfi.

Під час зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо на спільній прес-конференції Науседа зазначив, що формула, названа по імені президента Німеччини, передбачає, що до можливих місцевих виборів на теренах Східної України, захоплених підтримуваними Росією сепаратистами, їм може тимчасово бути наданий особливий статус.

На думку президента Литви, якщо міжнародні експерти підтвердять, що голосування відбулося з дотриманням принципів демократії, то в цьому разі Київ юридично позбавляється впливу в східній частині території країни. При цьому, вважає Науседа, на окупованій сепаратистами території вільні вибори в будь-якому випадку будуть неможливі.

"Хто-то робить сильний тиск на український уряд, щоб якось домовитися з російською стороною і піти на поступки, проте ми не бачимо жодних поступок з російської сторони... З "формулою Штайнмаєра" все добре, однак, з моєї точки зору, вона більш сприятлива для Росії, а не України", - підкреслив Науседа.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати