Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Угорські паспорти не будуть видаватися в Україні, - Клімкін

06 грудня, 20:06
Фото з відкритих джерел

Угорські консульства припинили видачу угорського громадянства українцям на Закарпатті та в Києві.

Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін, відповідаючи в Мілані на запитання про підсумки переговорів з угорською стороною, повідомила речниця МЗС Катерина Зеленко в Тwitter.

"Угорці кажуть, що не видають зараз паспортів. І вони не будуть цього робити. Це вже добре, бо я пам’ятаю заяви Сійярто, коли він казав, що видача паспортів на нашій території не суперечить українським законам. Зараз це за визначенням закінчилось", - розповів він.

Клімкін визнав, що не може гарантувати, що Угорщина не спробує продовжити видачу паспортів угорцям Закарпаття на своїй території.

"Я, на жаль не можу гарантувати, що вони не спробують продовжити видачу паспортів угорцям Закарпаття у себе, в Угорщині – на угорській території ми їхні дії не можемо контролювати. Але для нас це питання абсолютного принципу – що у своїх консульствах на нашій території вони за визначенням не можуть цього робити", - пояснив міністр.Угорські консульства припинили видачу угорського громадянства українцям на Закарпатті та в Києві

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати