Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Меркель планує обговорити з Путіним причетність РФ до вбивства Хангошвілі

06 грудня, 22:00
Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Анґела Меркель планує обговорити з президентом Росії Володимиром Путіним можливу причетність державних органів Росії до вбивства у Берліні етнічного чеченця з Грузії Зелімхана Хангошвілі, що сталось цього літа.

Напруга у відносинах Німеччини та Росії зросла перед зустріччю в Нормандському форматі, повідомляє Голос Америки.

Розмова має відбутись під час зустрічі присвяченій мирному процесу в Україні, що відбудаться в Парижі наступного тижня. 9 грудня лідери Німеччини, Франції, України та Росії зустрінуться для переговорів у Нормандському форматі.

В середу Німеччина повідомила, що підозрює Росію у вбивстві Хангошвілі. Берлін також видворив двох російських дипломатів, через небажання Москви співпрацювати зі слідством.

Справа про вбивство перейшла до Федерального прокурора Німеччини, який заявив, що підозрюваного у вчиненні вбивства встановлено і це російський найманий вбивця. Підозрюваного було затримано на основі показів свідків, які бачили, як той під'їхав до жертви на велосипеді і вистрілив.

МЗС Росії назвало німецьке розслідування "політизованим".

Відповідаючи на питання кореспондентів під час саміту НАТО в Лондоні, Меркель заявила про свій намір обговорити справу вбивства Хангошвілі з Путіним наступного тижня. Вона підтвердила, що видворення російських дипломатів було продиктоване відмовою Росії співпрацювати зі слідством.

Вбивство Хангошвілі в Берліні часто порівнюють з отруєнням колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки в Лондоні в березні 2018 року.

Раніше повідомлялося, що росіянин, заарештований в Німеччині за звинуваченням у вбивстві громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі, раніше служив у загоні спецпризначення ФСБ «Вимпел» і брав участь щонайменше ще у двох замовних вбивствах.  Про це йдеться в другій частині розслідування Bellingcat, Der Spiegel і російського сайту The Insider, присвяченій особі, яку розслідувачі ідентифікували як Вадима Красикова

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати