Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Венеціанська комісія визнала необхідність захисту української мови від витіснення російською, - Княжицький

06 грудня, 19:38
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, «День»

Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" не отримав негативного висновку Венеціанської комісії, якого домагалися представники Росії та антиукраїнські медіа, заявив народний депутат від "Європейської солідарності" Микола Княжицький.                               

Про це Микола Княжицький написав на сторінці у Facebook.

"Про рішення Венеційської комісії щодо мовного закону. Комісія визнала необхідність закону і захисту української мови від витіснення російською у часи колонізації. Комісія зробила невеликі зауваження, частина з яких буде врахована у законі про нацменшини, а частина не має сенсу, бо стосується якихось визначень, яких у законі немає", - написав Княжицький.

Народний депутат зазначив, що негативного висновку щодо закону домагалися представники Росії та ще однієї країни, а також наголосив, що рішення Венеційської комісії є рекомендаційним.

"Негативного висновку домагалися представники Росії і однієї з європейських країн. Вони принесли свої ложки з дьогтем, але загалом закон не отримав негативного висновку. Глибший аналіз подам пізніше. Рішення комісії не є обов'язковим, а є рекомендаційним. На провокації і маніпуляції антиукраїнських медій і вигадки антиукраїнських діячів не зважайте і не вірте їм", - написав Княжицький.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати