Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сирійська армія відбила стратегічно важливе місто у провінції Ідліб

07 січня, 18:55
Фото Reuters

Сирійська армія за підтримки союзних сил у неділю, 7 січня, відновила контроль над трьома селами і містом Синджар на півдні провінції Ідліб.

Про це повідомляє DW з посиланням на базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

"Після цього бої перемістилися на північний захід від Синджара, який тепер контролюють сирійська армія та її союзники", - заявили у центрі моніторингу.

За даними правозахисників, загалом з 22 жовтня 2017 року урядові війська встановили контроль над понад 95 селами у провінціях Хама та Ідліб.

Місто Синджар розташоване за 14 кілометрів від військового аеродрому "Абу-Духур", а також на перетині важливих автошляхів. Вон було одним з оплотів об'єднання ісламістських угруповань "Тахрір аш-Шам", яке пов'язують із "Аль-Каїдою".

Провінція Ідліб залишається останньою, яку майже повністю контролюють опозиційні до уряду Башара Асада збройні угруповання, серед яких домінують ісламістські групи, що об'єдналися минулого року в "Тахрір аш-Шам". Вони встановили контроль над провінцією в 2015 році.

Після майже повного розгрому терористичного угруповання "Ісламська держава" на території Сирії очікувалося, що урядові війська сфокусуються на наступі саме на цьому напрямку. Згідно з ухваленим у вересні "країнами-гарантами" перемир'я в Сирії (РФ, Іраном та Туреччиною) рішенням, в провінції створена одна з чотирьох "зон деескалації"

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, за 2017 рік в Сирії загинули понад 39 тисяч людей, у тому числі 10,5 тисяч цивільних.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати