Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС виділить понад 15 млрд євро на допомогу в боротьбі проти Covid-19 у світі

07 квітня, 20:12
Фото: Reuters

Голова Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн заявила у вівторок про рішення ЄС виділити понад EUR15 млрд на допомогу в боротьбі проти коронавірусу Covid-19 у всьому світі.

"Ми впораємося з пандемією лише шляхом всесвітньої скоординованої реакції. Ось чому ми маємо підтримувати наших партнерів. (...) Це в наших інтересах бути упевненими, що боротьба проти вірусу бере верх у всьому світі. З цієї причини Європейський Союз гарантує понад EUR15 млрд, щоб допомогти нашим партнерам у світі боротися проти коронавірусу", - сказала голова ЄК у відеозаяві, поширеній у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, це дасть змогу покрити безпосередні потреби в секторі охорони здоров'я, а також підтримати економіки найбільш постраждалих країн і допомогти зберегти робочі місця.

Вона зазначила, що треба бути готовими до того, що ситуація ще погіршиться, перш ніж вона почне покращуватися.

Фон дер Ляєн, зокрема, навела приклад з Африкою, якій пандемія загрожує слідом за Європою та яка потребує європейської допомоги.

"Європейський Союз готовий координувати сильну міжнародну відповідь на пандемію. Ми можемо перемогти цей вірус, будучи згуртованими і допомагаючи один одному", - заявила голова Європейської комісії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати