Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генштаб ЗСУ: Зберігається загроза завдання ракетно-бомбових ударів з території білорусі

07 травня, 21:40

Продовжує зберігатись загроза завдання ракетно-бомбових ударів з території білорусі по інфраструктурних об'єктах України.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза нанесення з території республіки білорусь ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури нашої держави", - йдеться у повідомленні.

На Сіверському напрямку певні підрозділи зс рф продовжують виконувати завдання щодо прикриття українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях. У прикордонних районах Курської області ворог здійснює інженерне обладнання позицій.

"На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосередив на недопущенні подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України. Посилив угруповання військ 20-ї загальновійськової армії та 1-ї танкової армії Західного військового округу за рахунок підрозділів резерву. Здійснював обстріли із застосуванням артилерії в районах населених пунктів Прудянка, Слатине", - йдеться у повідомленні.

Агресор втратив контроль над населеним пунктом Циркуни внаслідок наступу підрозділів ЗСУ.

Також ворог намагався наступати у напрямку населеного пункту Вернопілля, але успіху не мав, зазнав втрат і відійшов.

На Донецькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на взятті під повний контроль Рубіжного та готуються до наступу на населені пункти Лиман та Сєвєродонецьк.

рф також продовжує артилерійські обстріли та завдає ракетно-бомбових ударів із застосуванням оперативно-тактичної авіації на окремих напрямках.

Окрім цього, противник намагався взяти під контроль населений пункт Олександрівка, але зазнав невдачі.

На Маріупольському напрямку агресор продовжує блокувати підрозділи українських сил оборони в районі заводу "Азовсталь". Ворог робить штурмові дії за допомогою артилерії і танків.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках агресор активних бойових дій не проводив.

За підтримки авіації окупанти намагалися вести наступ у напрямку населеного пункту Полтавка Запорізької області, але зазнали втрат і відійшли на позиції, які раніше займали.

"Підрозділи Сил оборони в районі населеного пункту Пологи Запорізької області успішно нанесли вогневе ураження противнику, знищивши частину його озброєння та військової техніки. Особовий склад ворога залишив позиції", - зазначають у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку агресор веде оборонні дії та завдає ракетних ударів по військовій та цивільній інфраструктурі.

На Криворізькому напрямку противник наступу не проводив, але обстрілював підрозділи українських військ із застосуванням мінометів та ствольної артилерії.

Також, у населеному пункті Бурчак виявлено розміщення понад 100 поранених військовослужбовців повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати