Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Twitter введе нове оформлення акаунтів урядових осіб і державних ЗМІ

07 серпня, 09:53

Twitter маркуватиме спеціальною позначкою і написом акаунти державних ЗМІ і ключових урядових представників, повідомила в четвер соцмережа в своєму блозі.

"Ми вважаємо, що це важливий крок для того, щоб люди, коли вони бачать аккаунт з іншої країни, на якому обговорюються геополітичні питання, розуміли його національну приналежність і були краще поінформовані про те, кого він представляє", - йдеться в блозі компанії.

Нововведення насамперед торкнеться п'яти постійних членів РБ ООН - США, Великої Британії, Китаю, Франції і Росії. Поруч з урядовими Твіттер-акаунтами цих держав будуть зображені позначки з трибуною і мікрофоном, поруч із зображенням буде поміщений напис "урядовий аккаунт".

Також наголошується, що нове оформлення торкнеться акаунтів не всіх політичних діячів, а тільки тих, хто бере участь у міжнародних відносинах, наприклад, міністрів закордонних справ і послів. Більше того, не будуть позначені особисті акаунти глав держав, оскільки ці акаунти широко відомі, отримують увагу від ЗМІ, а також про них добре обізнана широка громадськість.

Акаунти державних ЗМІ також отримають спеціальні позначки, поруч з якими буде напис "Державне ЗМІ". Написи з'являться як у назви акаунта, так і у окремих публікацій цього акаунта в Twitter. Однак таке оформлення з'явиться лише у тих ЗМІ, "в яких держава здійснює контроль над редакційним контентом за допомогою фінансових ресурсів, прямого або непрямого політичного тиску, і / або контролю над виробництвом і поширенням" інформації.

У блозі Twitter зазначається, що до таких акаунтів не входять акаунти ЗМІ, що фінансуються державою, але при цьому мають редакційну незалежність. Наприклад, британська телерадіокорпорація BBC не потрапляє до переліку акаунтів, до яких буде застосовано нове оформлення.

Як повідомляє агентство Bloomberg, Twitter не опублікував повного списку державних ЗМІ.

Twitter є майданчиком, на якому глави держав та інші високопоставлені особи публікують офіційні заяви. Компанія вже використовує систему верифікації для підтвердження достовірності даних акаунтів користувачів високого рівня, однак ці верифікаційні позначки - сині галочки - не містять інформації про те, ким саме є власник акаунта.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати