Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бізнесмени, пов'язані з Трампом і Джуліані, намагалися змінити керівництво української компанії "Нафтогаз" - ЗМІ США

07 жовтня, 09:22
Фото Reuters

Група осіб, пов'язаних з президентом США Дональдом Трампом і його особистим адвокатом Руді Джуліані, намагалася змінити керівництво української паливної компанії "Нафтогаз".

Про це повідомило агенство Associated Press у неділю.

"Це коло бізнесменів і донорів республіканців рекламували зв'язки з Джуліані і Трампом, намагаючись визначити нове вище керівництво великої державної газової компанії України. Їх план полягав у тому, щоб потім направити вигідні контракти в компанії, контрольовані союзниками Трампа", - розповіли агентству два обізнані джерела.

За їх даними, в центрі цих зусиль стояли три бізнесмени - двоє уродженців СРСР Лев Парнас і Ігор Фруман, а також нафтовий магнат з Бока-Ратон (штат Флорида) Гаррі Саджіант III.

Уточнюється, що згідно з планом бізнесменів, гендиректора "Нафтогазу" Андрія Коболєва повинні були замінити іншим топ-менеджером компанії Андрієм Фаворовим.

Раніше агентство з посиланням на джерела повідомило, що минулої п'ятниці Трамп заявив республіканцям у палаті представників Конгресу США, ніби це Перрі просив його зв'язатися із Зеленським телефоном.

"Міністр Перрі повністю підтримував і закликав президента поговорити з новим президентом України, щоб обговорити питання, пов'язані з енергетичною безпекою та економічним розвитком", - наводить агентство заяву представника Міненерго США Шайлін Хайнс.

За її словами, міністр енергетики США не просував чиїхось особистих інтересів. Вона сказала, що його розмови з українськими чиновниками щодо "Нафтогазу" були частиною його зусиль з реформування енергетичного сектора країни і створення умов, при яких західні компанії можуть вести бізнес.

Білий дім раніше опублікував стенограму розмови Трампа із Зеленським. Інтерес до розмов американського президента з іноземними лідерами загострився в ЗМІ після того, як демократи звинуватили Трампа в чиненні тиску на президента України щодо проведення розслідування стосовно сина колишнього віце-президента США Джо Байдена - Хантера Байдена. У палаті представників визнали, що Трамп зловжив владою заради боротьби проти політичного опонента, і запустили процедуру імпічменту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати