Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині прощаються з курсантами, які загинули в авіакатастрофі під Чугуєвом

07 жовтня, 10:21

Тіла двох курсантів Харківського національного університету Повітряних сил Максима Хомʼячука та Романа Корчовського, які загинули 25 вересня в авіакатастрофі на Харківщині, доправили на Вінниччину. Борт із загиблими прибув на військове летовище у Гавришівці вчора, 6 жовтня. Сьогодні, 7 жовтня, із хлопцями прощаються їхні односельці. Церемонія поховання Романа Корчовського проходить у селиці Крижопіль. Прощання із Максимом Хомʼячуком відбувається у його рідному селі Новоживотів. На малій батьківщині загиблих 6 та 7 жовтня оголошені Днями жалоби.

«На малу батьківщину доправили тіла наших земляків, які загинули 25 вересня в авіакатастрофі під Чугуєвом. Максим Хом’ячук з селища Крижопіль та Роман Корчовський із села Новоживотів Оратівського району були курсантами Харківського університету Повітряних сил ЗСУ імені І. Кожедуба. Юнаки марили небом, а сьогодні небо плаче в скорботі за ними. Обом хлопцям було лише по 21 року», – йдеться у повідомлення Вінницької ОДА.

Як писав «День», авіакатастрофа Ан-26 поблизу Чугуєва, що на Харківщині, сталася надвечір 25 вересня. Із 27 людей на борту (20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил і семеро офіцерів, ще одного курсанта не допустили до польоту) одразу після аварії вижили двоє. Один із них (курсант зі Львова) помер у Харківській лікарні невідкладної медичної допомоги, інший (із Харківської області) перебуває у Харківському військовому шпиталі. Офіс генпрокурора повідомив про порушення справи за статтею 416 (порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки) Кримінального кодексу. Слідство у цій справі проводитиме Державне бюро розслідувань. Наразі перевіряється чотири версії того, що сталося.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати