Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Закон про судову реформу набув чинності

07 листопада, 11:18
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

В Україні набув чинності закон "Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування".

Закон напередодні, 6 листопада, було опублікований в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України", пише Укрінформ.

"Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім підпункту 16 пункту 1 розділу І цього закону, який набирає чинності з 1 січня 2020 року", - зазначається в документі.

Відповідно до закону, з дня набуття ним чинності припиняються повноваження членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а новий керівник секретаріату комісії призначається за результатами конкурсу.

Новий склад комісії скоротять із 16 до 12 членів. Його зобов'язаний буде сформувати Вища рада правосуддя протягом 90 днів, тобто до 7 лютого. Термін повноважень нових членів комісії становитиме 4 роки. Одна і та сама особа не зможе здійснювати повноваження члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів два терміни поспіль.

Цим законом також передбачено скорочення кількості суддів Верховного Суду з 200 до 100 осіб. Процедуру скорочення суддів зобов'язаний провести новий склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів до 7 квітня 2020 року.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати