Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Crew Dragon-2 покине МКС для подальшого приводнення в Атлантиці

07 листопада, 13:25
Фото NASA

Пілотований космічний корабель багаторазового використання Crew Dragon-2 американської компанії SpaceX у неділю повинен розстикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС) і наступного дня після сходження з орбіти приводнитися в Атлантичному океані біля узбережжя Флориди.

Як передає "Інтерфакс-Україна", про це повідомило Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA).

"Корабель розстикується з МКС 7 листопада о 13:05 за часом Східного узбережжя США (19:05 за Києвом). Приводнення біля берегів Флориди планується 8 листопада о 07:14 за Східним узбережжям США (13:14 за Києвом)", - йдеться у повідомленні.

До складу екіпажу Crew Dragon-2 входять представники трьох космічних агентств - астронавти NASA Меган Макартур та Шейн Кімбро, астронавт Європейського космічного агентства (ESA) Томас Песке та астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Акіхіко Хосіде. На момент завершення місії вони проведуть на орбіті загалом 199 днів. На Землю астронавти привезуть результати проведених на станції наукових досліджень вагою близько 240,5 кг.

У разі несприятливих погодних умов на Атлантиці запасним днем для розстиковування з МКС та приводнення буде 8 листопада, зазначили в NASA.

Пілотований корабель Crew Dragon-2 компанії SpaceX із чотирма астронавтами залишить Міжнародну космічну станцію (МКС), не чекаючи на прибуття екіпажу корабля Crew Dragon-3.

Запуск пілотованого корабля Crew Dragon-3 планується не раніше 10 листопада о 21:30 за часом Східного узбережжя США (11 листопада о 04:30 за Києвом). Його буде здійснено за допомогою ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX зі стартового комплексу 39A Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. Стикування з МКС передбачається 11 листопада о 19:10 за часом Східного узбережжя США (12 листопада о 01:10 за Києвом).

До складу екіпажу входять астронавти NASA Раджа Чарі (командир), Том Маршберн (пілот) та Кайла Беррон, а також астронавт ESA німець Маттіас Маурер.

Екіпаж працюватиме на станції шість місяців – до квітня 2022 року.

Спочатку запуск пілотованого корабля Crew Dragon-3 за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 Crew Dragon-3 до МКС планувалося здійснити ще 30 жовтня, проте він переносився через несприятливі погодні умови. Через потужний шторм над північним сходом Сполучених Штатів виникли сильні вітри і великі хвилі в Атлантичному океані вздовж траєкторії польоту Crew Dragon. Це створило проблеми не лише для проведення старту і приводнення капсули, що спускається в разі аварійного запуску, але і для посадки першого багаторазового ступеня носія Falcon 9 SpaceX на плавучу платформу в Атлантиці.

Ще одне перенесення було викликане, як повідомило NASA, "невеликими медичними проблемами, не пов'язаними з коронавірусною інфекцією, одного з членів екіпажу".

Crew Dragon є американським багаторазовим пілотованим космічним кораблем нового покоління, розробленим компанією SpaceX. Він може доставляти на борт МКС до семи осіб екіпажу.

Перший тестовий політ у безпілотному режимі корабель здійснив 2 березня 2019 року. У рамках випробування він зістикувався зі станцією, а згодом успішно повернувся на Землю. Перший запуск із екіпажем відбувся 30 травня 2020 року. У вересні на МКС у рамках туристичної місії Inspiration4 побував корабель Crew Dragon із чотирма астронавтами-аматорами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати