Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

NASA показало нові знімки Юпітера

08 січня, 22:48
Фото NASA

Космічне агентство NASA представило нові кольорові зображення Юпітера на основі знімків з апарату Juno.

Зонд Juno передав ці кадри в грудні 2017 року, на їх обробку знадобилося близько місяця, пише Science Alert.

Камера зонда працювала з відстані 8 300 миль при масштабі в 5,8 км на піксель. Вихідні, чорно-білі варіанти нових знімків стали доступні в кінці грудня минулого року. Потім їх обробляли в спеціальній програмі JunoCam.

"Він, звичайно, дуже милий, як для планети, але якщо ти доберешся до нього надто близько, Юпітер тебе вб'є", - прокоментував свою роботу над знімками британський графік Шон Доран, який регулярно допомагає NASA з обробкою кадрів з космосу.

Відстань від зонда до Юпітера зазвичай досить велика, щоб звести до мінімуму вплив жорстких радіаційних полів планети на електроніку апарату. Проте, кожні 53 дня Juno наближається до планети і передає на Землю її нові фотографії.

NASA запустило зонд Juno в 2011 році, і було потрібно майже п'ять років, щоб апарат досяг Юпітера. NASA розраховує, що зонд Juno залишиться на орбіті Юпітера, принаймні ще кілька років, і буде передавати на Землю неймовірні нові кадри.

Проте, космічне агентство, кінець кінцем знищить зонд вартістю мільярд доларів. Це дозволить запобігти його випадковому падінню на супутник Юпітера Європу, на якому, теоретично, можливе життя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати