Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фізики висунули нову теорію щодо створення Всесвіту

08 січня, 22:50
Фото Еспресо.TV

Група канадських фізиків запропонувала нову теорію, згідно з якою Великий вибух призвів до створення одразу двох всесвітів.

Про це йдеться  в журналі Physical Review of Letters.

В теорії, спрямованої на CPT-інваріантність і збереження правил фізики-симетрії, йдеться, що у Всесвіті до Великого вибуху час протікав назад, а сам космос був зроблений з антиречовини , а не звичайної матерії.

Після Великого вибуху з’явилася звичайна матерія, яку розкидало по давньому “анти-всесвіту”, однак ми не можемо її побачити і пояснити, оскільки сучасній науці не вистачає технічних засобів.

По суті, відповідно до теорії, Великий вибух спричинив створення нашого всесвіту, у той же час, ймовірно, досі існує його  дзеркальна версія з антиматерії – у якому час йде назад, що призводить до створення цілком протилежною субстанції.

Математично ця теорія доводиться через теорію струн, однак її співавтор Ніл Турк зазначив, що у неї є недолік – вона спирається на відомі частинки і фізичні закони, тоді як при відкритті нових вченим доведеться її підлаштовувати.

Фізики відразу ж відзначають, що навіть математично в цієї теорії є багато нюансів і темних плям, в яких формули йдуть в нескінченність. Крім того, в найближчі тисячі років жителі Землі не зможуть експериментально перевірити реальність теорії фізиків з Канади

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати