Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рік тому над Тегераном сбили український літак МАУ, сьогодні річниця з дня катастрофи

08 січня, 12:31

Рівно о 6.14 (за іранським часом) 8 січня 2020 року під Тегераном був збитий Boeing 737 рейсу PS-752 компанії “Міжнародні авіалінії України”, пише УНН.

В результаті авіакатастрофи загинули усі, хто перебував на борту: 176 осіб, з яких 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі члени екіпажу та двоє пасажирів були громадянами України. Більшість пасажирів були громадянами Ірану та Канади.

Серед пасажирів було 24 неповнолітніх, з них 19 дітей до 12 років.

Одразу після падіння літака МАУ повідомили, що борт був справним також у компанії виключили помилку пілотів. Однак іранська сторона практично три дні наполягала на тому, що причиною трагедії, ймовірно, став технічний збій, що призвів до загоряння двигуна. 

Протягом цього часу з’явилися знімки розвідувальних супутників, які підтвердили запуск двох ракет “земля — повітря”, також відео запуску ракет іранськими військовими.

Вже 11 січня президент Ірану Хасан Рухані визнав, що літак було випадково збито ракетами, випущеними Корпусом вартових Ісламської революції. Іран пояснив помилку людським фактором.

Також тільки в кінці липня Іран надав Україні доступ до "чорних скриньок" літака.

На даний момент триває вивчення фінального звіту українським слідством, який вони отримали тільки 31 грудня. Іран в свою чергу зобов’язався заплатити по 150 000 $ сім’ям загиблих.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати