Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генконсул відвідав Савченко, у неї "бойовий" настрій, - Порошенко

08 березня, 14:35
Фото з архіву "Дня"

Генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко відвідав українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко, в українки, за яку триває боротьба української сторони, "бойовий" настрій. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Президент України Петро Порошенко.

"Щойно генконсул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко, який за моїм дорученням відвідав Надію Савченко, доповів про зустріч. Настрій у Надії по-справжньому бойовий. Ми продовжуємо боротьбу за її звільнення", - повідомив П.Порошенко.

Раніше адвокат льотчиці М.Полозов повідомив, що Н.Савченко знову відвідали українські консули, погіршення її здоров'я не помітно.

Нагадаємо, раніше уповноважений президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що російська влада пообіцяла 9 березня допустити українських лікарів до незаконно утримуваної на території РФ української льотчиці, нардепа Надії Савченко.

Крім того, адвокат українки Марк Фейгін заявив, що всесвітня акція на підтримку Надії Савченко, запланована на 9 березня, буде останньою перед її звільненням.

"Зараз це вже третій за рахунком Global day. Були два перших. Останній був, нагадаю, 11 травня в день народження Надії в 2015 році. Будемо сподіватися, що це буде останній Global day - остання всесвітня акція перед її звільненням. Чим більше ми будемо активні, чим більше енергії ми будемо проявляти в вимозі звільнення Надії і звернення в цьому сенсі до громадської думки - це буде необхідною умовою того, щоб добитися результату", - зазначив Фейгін.

Також вчора депутат Європарламенту Петрас Ауштревічус запропонував ініціювати "список Савченко" за зразком "списку Магнітського".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати