Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Савченко перебуває у бойовому настрої, - Порошенко

08 березня, 20:50
Фото Reuters

Незаконно утримувана в Росії українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко, незважаючи на сухе голодування, перебуває у бойовому настрої.

Про це повідомив президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно генконсул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко, який за моїм дорученням відвідав Надію Савченко, доповів про зустріч. Настрій у Надії по-справжньому бойовий. Ми продовжуємо боротьбу за її звільнення", - написав Порошенко.

ПП: Щойно Генконсул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко, який за моїм дорученням відвідав Надію Савченко, допов...

Опубліковано Петром Порошенком 8 березень 2016 р.

 

Нагадаємо, що Савченко не скаржиться на умови утримання у слідчому ізоляторі №3 у Новочеркаську Ростовської області та готується до суду.

Про це заявила член громадської спостережної комісії в Ростовській області Російської Федерації Валентина Череватенко.

"З боку Надії скарг на умови утримання не було. Камера, в якій вона перебуває, (розрахована) на двох осіб, при цьому Надія перебуває там одна. Є, відповідно, ліжко, стіл, стільці, полиці, на яких я бачила предмети, що належать їй. Вона займається творчістю, багато пише і працює... Є телевізор", - сказала Череватенко.

За її словами, українка ретельно готується до засідання суду 9 березня, на якому планує виступити із заключним словом.

"Вона готується до завтрашнього дня, почувається на сьогодні, я б сказала, достатньою мірою, щоб бути впевненою і завтра виступати в суді. Вона ще сказала, що завтра день народження Тараса Шевченка і вона збирається про це говорити", - підкреслила правозахисниця.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати