Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Махінації керівництва "Донецькоблгаз" більш ніж на 1,7 млрд грн викриті СБУ

08 квітня, 16:38
Фото Reuters
Співробітники Служби безпеки України викрили топ-менеджмент ВАТ "Донецькоблгаз" на реалізації схеми з розтратою державного природного газу на мільярди гривень.
 
Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.
 
"Співробітники спецслужби встановили, що деякі промислові підприємства Донецької області з 2017 року споживали державний природний газ безкоштовно. 
 
При цьому керівництво ПАТ "Донецькоблгаз" "перекидало" борги за спожиті комерсантами енергоресурси на рахунки жителів області", - сказано в повідомленні.
 
Так сформувалася штучна заборгованість населення за нібито спожитий їми природний газ в сумі понад 1,7 млрд грн.
 
Встановлено, що зловмисники розробили і впровадили у виробничій діяльності суспільства програмне забезпечення з прихованою функцією ведення подвійної бухгалтерської звітності.
 
За результатами проведених обшуків в "Донецькоблгаз" та за місцем проживання фігурантів кримінального провадження вилучені речі і документи, що підтверджують протиправну діяльність топ-менеджменту компанії.
 
"Наразі вирішується питання щодо оголошення підозр про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, та обрання запобіжних заходів керівникам ПАТ «Донецькоблгаз»." - повідомляє СБУ. 
 
Тривають слідчі дії.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати