Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НАТО та Грузія дистанційно проводять навчання у Чорному морі

08 квітня, 18:58
Фото: police.ge

НАТО і Грузія проводять спільні військово-морські навчання в Чорному морі. Через загрозу поширення COVID-19 навчання проходять у дистанційному режимі.

Про це повідомляє Голос Америки.

З цією метою в грузинський порт Поті 7 квітня зайшли п'ять кораблів зі складу Другого постійного військово-морського підрозділу Альянсу (SNMG2). Зокрема, це військові судна з Болгарії, Канади, Італії, Туреччини і Румунії.

Мета навчань - підвищити рівень взаємодії кораблів берегової охорони Грузії і НАТО, а також посилення обороноздатності Грузії. Маневри триватимуть до 10 квітня.

Через загрозу поширення нової коронавирусной інфекції комунікаційна частина навчань проходить в дистанційному режимі, тобто екіпажі спілкуються шляхом відеоконференції. Станом на 8 квітня в Грузії інфіковані коронавірусів 208 осіб, при цьому 48 з них вже одужали, а троє померли.

Нагадаємо, що минулого тижня Північноатлантичний альянс прийняв рішення надати Грузії і Україні додатковий пакет допомоги.

«Ми вирішили ще більше поглибити наші партнерські відносини з Україною і Грузією, включаючи навчання в стратегічному Чорноморському регіоні і спільну роботу з протидії гібридної війні. А також включаючи зусилля з обміну великою кількістю радіолокаційних даних, щоб зробити небо безпечніше для всіх », - заявив сьогодні, 3 квітня Генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати